Vücudumuzdaki değişiklikler

Pek çok kadın hamilelikleri süresince ve bebekleri doğduktan sonra göğüslerinin görünüşü ve verdikleri his bakımından değişiklikler hisseder. İlk etaptaki değişiklikler (göğüslerin büyümesi gibi) vücudun süt üretimine hazırlanmasıyla alakalıdır. Diğer değişikliklerse (koyulaşan ve genişleyen aerola - meme ucunun çevresindeki koyu renkli kısım - veya dikleşen meme uçları gibi) kalıcı olabilirler.Değişiklikler genelde küçüktür ve emzirmekten çok hamileliğin sonucudur. Memelerde sarkma gibi değişikliklerse ırsi, yaşlanmamının etkisi veya kullanılan sütyenle alakalı olabilir.

Kilolar ve değişen vücut şekli ile ilgili her kadında farklı durumlar söz konusu olduğu söylenebilir. Bu durum için bence en önemlisi sağlıklı ve dengeli beslenmeye dikkat etmek ve olabildiğince erken egzersizlere başlamak yardımcı olmaktadır.

Çatlaklar ise bir diğer değişikliktir ki genelde olmalarını engellemek, oluştuktan sonra onlardan kurtulmaktan daha kolaydır. Hamilelikte alınan kilolara dikkat etmek, hamilelikte ve doğum sonrasında bazı kremler kullanmak ve egzersiz yapmak çatlakları önlemek için önerilenler.