Ağlayıp Sızlanmalar

Ebeveyinlerin başetmekte zorlandıkları birşey varsa o da çocuklaerının sızlanıp ağlamalarıdır. Çocuğunuzun neden böyle davrandığını ve sükunetinizi korumak için sizin neler yapabileceğinizi öğrenin.

Hesaplı ağlamalar
Arasıra da olsa sızlanmalar genel bir huysuzluk halinin yansıması olabilir. (açlık, yorgunluk veya hastalıktan dolayı gibi) Sızlanmayan davranışlarına tüm ilginizi yoğunlaştırın ve çocuğunuz makul bir şekilde isteklerini söyleyene kadar sakin bir şekilde onu reddedin. Eğer daha konuşamıyorsa sızlanmaya başladığında dikkatini başka bir tarafa çekin.
asks properly in a reasonable tone. If she can't talk yet, you may need to distract her with another activity when the whining starts.

Çocuklar niye ağlar?
Korkular - karanlık, lazımlık/tuvalet, böcekler, hayvanlar, vs...
Endişeler - sizden ayrılmak veya bir bakıcıyla bırakılmak
Hayal kırıklıkları - herşeyi kendi başına halletmek veya her istediğini yapmak
İlgi - sizinle daha çok zaman geçirmek ister
Tepinmeler ve tekmeler - ne kadar kolay yaralanabileceğinden korkuyor olabilir
Ayrıca çocuğunuz aç veya yorgun olabilir, yatmaya direnç gösteriyor olabilir veya bağımsızlığını ispatlamak ve kendi isteklerini gerçekleştirmek istiyor olabilir.

Ağlama ve sızlanmalar
İstekleri konusunda ebeveyinleriyle işbriliği sağlamanın garantili yolu sızlanmadır. Kafanızı dinlemek için isteklerine boyun eğmek kolayınıza gelebilir fakat bu bir hatadır ve herşeyi daha da kötüleştirir.
Başetme yolları:
Sızlanmaları çocuğunuza istediğini vererek ödüllendirmeyin çünkü bu şekilde sızlanmanın isteklerini elde etmek için en iyi yol olduğunu öğrenirler.
Yorgunluk, açlık ve sıkıntı gibi çözebileceğiniz aşikar nedenlere odaklanın.
Çocuğunuz isteklerini güzel bir şekilde yönelttiğinde ona fazlasıyla ilgi gösterin.
Çocuğunuz birşey istdiğinde cevabınız "Hayır" bile olsa ona hemen cevap verin. Sızlanmasına vakit tanımayın.
Onları oyunaklar ve aktivitelerle meşgul edin.
Bazen onun davranışını taklit etmek ne kadar aptalca bir ses çıkardığını anlamasına yardımcı olabilir. Onu taklit etmeniz onu güldürebilir fakat sinirlendiriyorsa onu taklit etmeyin.
Baştan istediğini yapacağınızı hissediyorsanız bunu baştan kabullenmeniz daha iyi. Mesela ona sorduğunda o gün şeker alacağınızı söyleyin. Beklemek ona sızlanmayı ne kadar uzatırsa o kadar istediğini alma şansı olduğunu gösterecektir.
Çocuğunuzun istediği herşeye boyun eğemezsiniz. Bu gibi durumlarda nedenini açıklamak yardımcı olabilir. "Şimdi şeker yiyemezsin çünkü yemek beş dakikaya hazır olacak," gibi ona açıklama yapın.
Bazen birşeyi istediğini söylemesi ilgi istediğinin göstergesi olabilir. Onu kucağınıza alıp biraz oturmanız, beraber bir kitap okumanız onu mutlu edip oyununa döndürebilir.