Felaket ikiler... ve üçler (2 yaş sendromu)


Çocuklar mızmızlanmalar, sokak ortasındaki ağlama krizleri, 2 yaş sendromu ("felaket iki" terimini tercih ediyorum ben) gibi durumlar nedeniyle pek de iyi bir üne sahip olmasalar da aslında çok hassas ve harikadırlar. Tebii onlarla nasıl başedebileceğinizi bilir ve güzel zamanlarınızın keyfini çıkarabilirseniz.

Çocuğunuza şans tanıyın
Çocuklarla yaşam kahkaha, sevgi ve harika anlar kadar markette, sokak ortasında geçirilen krizlerle de doludur. Çocuğunuzun sinirini bozan şeyleri bilirseniz - bir an bir büyük gibi bağımsız olmak bir sonrasında bebeğiniz olmak - bu zamanları kolaylıkla atlatabilirsiniz.

Olumlu bir tutum ve çocuğunuzun hayatının eğlenceli taraflarına odaklanmak moraliniz bozuk olduğunda bile yardımcı olacaktır. Onun oyunlarına dahil olun ve beraber gülmek için zaman ayırın. Olabildiğince çok beraber aktiviteler yapın. (parkta, bakçede hatta televizyon karşısında.)

Bu yaşlar çok çabuk geçiyor
Bu zamanlarını değerini bilin çünkü çok çabuk geçiyor ve bir çok ebeveyin okul zamanı geldiğinde geçip giden zamana pişmanlık duyarlar.

Mutlu zamanlar
Zor zamanlarda yardımcı olması için çocuğunuzla yaşadığınız harika zamanları düşünün. Hatta bu zamanların bir listesini çıkarırsanız gözyaşlarınızı tutamadığınız zamanlarda size destek olur.
Hatta aşağıdakilerden bazılarını bu listeye eklemek isteyebilirsiniz:

  • Çocuklar anne-babalarının dünyanın en harika insanları olduğuna inanırlar ve onlar için siz dünyanın merkezisinizdir. Keyfini çıkarın, bu çok uzun sürmez.
    Çocukların çoğu bu yaşlarda bebekliklerinden daha az ağlarlar.

  • Artık geceleri daha iyi uyuyor olmalısınız çünkü çocukların çoğu bu yaşlarda uyku düzenlerini kurmuş olur. (Kimi çocuk içinse yeni uyku problemleri bu yaşlarda baş gösterebilir.)
    Artık kendinize daha çok zaman ayırabilirsiniz.

  • Çocuğunuz sınırsız bir sevgi ve kucaklama yumağıdır.

  • Çocuğunuzun neşesi ve yeni şeylere duyduğu heyecanı size de geçebilir. Onu oynarken seyredin ve bulmacanın parçasını elinde evirip çevirip sonunda doğru yeri bulduğundaki mutluluğunun keyfini çıkarın.

  • Yeni şeyler öğrenmedeki gayreti ve bıkıp usanmadan tekrar tekrar aynı şeyleri yapması size hayata karşı şevk aşılar.

  • Çocuğunuzun büyüklerin saçmalık diyeceği şeylere olan ilgisi ve kahkaha atmaktan aldığı zevk size de tekrar çocuk olmayı istetecektir.
    Kendi bulduğu tabirler ve kendine has konuşmaları sonsuz bir hayat neşesi verir.